Awake Emanuel

Tineretul bisericii Emanuel

Viziunea lucrarii de tineret

Lucrarea de tineret a Bisericii Emanuel este foarte importanta pentru dezvoltarea Bisericii din Targu Mureș și din România. Tinerii sunt cei mai energici oameni, iar dacă reușești sa ii motivezi la fapte bune pot sa fie foarte influenti și vocali în societate.

De aceea, viziunea Bisericii Emanuel este ca tinerii sa Îl cunoască pe Dumnezeu, sa se întoarcă cu fata înspre El, sa fie umpluți de puterea Sa și sa înceapă sa Îl slujească pe Cel care a pus în ei daruri.

Cei cinci stalpi

Lucrarea de tineret se bazează pe cinci stâlpi, care sunt esențiali pentru dezvoltarea și edificarea tinerilor din Biserica Emanuel și din orașul Targu Mureș.

 1. Citirea Bibliei
 2. Rugăciunea
 3. Trăirea Cuvântului
 4. Socializarea (părtășia frățească)
 5. Slujirea

Citirea Bibliei

"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos pentru învățătură, pentru mustrare, pentru îndreptare, pentru acea disciplinare în dreptate, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și pe deplin echipat pentru orice lucrare bună."

2 Timotei 3:16-17

Orice om are nevoie sa isi hrănească sufletul cu viața care curge din Cuvintele lui Dumnezeu. În Biblie găsim instruirea necesară pentru orice situație, iar astfel putem deveni oamenii care Dumnezeu ne cheama sa fim. Singura modalitate de a fi umplut cu Duhul Sfânt este de a fi plin de Scripturile Sfinte.

"Căci poporul Meu a săvârşit un îndoit păcat: M-au părăsit pe Mine, Izvorul apelor vii, şi şi-au săpat puţuri, puţuri crăpate, care nu ţin apă."

Ieremia 2:13

Actiune:

 • În fiecare întâlnire lunară vom predica Cuvântul lui Dumnezeu (într-un mod mai simplu sau mai complex, depinzând de situație).
 • În fiecare întâlnire lunară vom promova caietul de meditații al bisericii.
 • Vor exista grupe de ucenicie în care se va studia Cuvântul lui Dumnezeu în fiecare serie.

Rugăciunea

"Stăruiți în rugăciune! Vegheați în ea cu mulțumire!"

Coloseni 4:2

Rugăciunea reprezintă comunicarea cu Dumnezeu, aceasta cuprinzând și ascultarea șoaptei Lui. Rugăciunea este cea care ne oferă putere și posibilitatea de a trai diferit. Comunicând cu Creatorul Universului ne este deschisa usa spre înțelepciunea divina.

Actiune:

 • În fiecare întâlnire lunară vom avea un timp de rugăciune.
 • În fiecare întâlnire lunară vom promova rugăciunea din “odăița”.
 • În grupele de ucenicie va exista tot timpul rugăciune.

Trăirea Cuvântului

"Așa cum corpul fără spirit este mort, și credința fără fapte este (tot) moartă."

Iacov 2:26 BVA

Dincolo de cunoasterea Adevarului trebuie sa fie aplicarea Adevarului, fiecare credincios fiind chemat la acest lucru. Biserica este chemata sa schimbe cultura in care traieste si singura modalitate de a face asta este prin aplicarea principiilor crestine in ciuda opozitiei societatii.

Actiune:

 • In cadrul intalnirilor lunare vom discuta practic si vom provoca participantii cum putem sa aplicam adevarurile Biblice.
 • In cadrul grupelor de ucenicie vor exista de asemenea invataturi practice care vor incuraja oamenii sa devina credinciosii care Il glorifica pe Dumnezeu in tot ce fac.

Socializarea (părtășia frățească)

"Să nu renunțăm la strângerea noastră laolaltă, așa cum au unii obiceiul, ci să ne încurajăm unii pe alții , cu atât mai mult cu cât vedeți că Ziua se apropie."

Evrei 10:25

Unul dintre lucrurile pe care se bazeaza Biserica este socializarea. Tinerii au mult timp si cauta sa il petreaca impreuna cu alti tineri, astfel trebuie sa le oferim un context bun pentru dezvoltarea lor personala.

Actiune:

 • La fiecare întâlnire lunară va exista un timp de socializare.
 • Exact despre acest lucru este vorba în grupele de ucenicie. Grupul de ucenicie este locul unde tinerii se cunosc, isi dezvolta relatiile unii cu altii si cresc in cunoastere fata de Dumnezeu.
 • Se vor organiza diferite activitati si iesiri pentru ca tinerii sa petreaca timp impreuna, imprietenindu-se.

Slujirea

"Slujiți Domnului cu bucurie, veniți înaintea Lui cu strigăte de veselie!"

Psalmii 100:2

Ne dorim ca tinerii sa ajunga in punctul in care se identifica cu Lucrarea lui Dumnezeu si incep sa Il slujeasca pe Dumnezeu, dar si pe oameni. Vrem ca prin aceasta lucrare sa invitam orice tanar sa slujeasca asa cum Dumnezeu i-a pus pe inima. Credem ca in Imparatia lui Dumnezeu nu exista “someri”.

Actiune:

 • Vom invita tineri sa slujeasca in intalnirile lunare in diversele departamente ale Bisericii Emanuel.
 • Vom invita tineri sa conduca grupe de ucenicie si liderii acestui department ii vor instrui si indruma.
 • Vom oferi sprijin celor care doresc sa slujeasca in orice fel si au nevoie de indrumare.